De Vishandel, samen ondernemen we sterker

Sluit je aan bij de Federatie van Vishandelaars

Duurzame samenwerkingen – wat doen we?

In augustus 2017 werden de twee enige beroepsfederaties voor viskleinhandelaars in België samen gevoegd. Markt- en ambulante handelaars en viswinkeliers zetelden vanaf toen samen in de vernieuwde ‘Federatie van Vishandelaars’ (FVV). De eerste stap naar samen sterk werd gezet. Sinds de oprichting werd er druk aan de weg getimmerd.

Met een viertal mandaten op een totaal van veertien wegen we mee op de besluitvorming in de sectorgroep ‘Visserij en Aquacultuur’ binnen VLAM. Hier wordt o.a. over de promotie van de vissoorten en ook over de ‘Vis van het Jaar’ beslist. Je kan dankzij onze federatie ook ‘Ambassadeur Lekker van bij ons’ worden! Schrijf je in via www.voedselverbindtboerenburger.be.

Ook zetelen we binnen de Strategische Adviesraad Landbouw en Visserij (SALV) en de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO (HRZKMO). We werken nauw samen met de Belgische Visveilingen (werkgroep viskopers) en de Rederscentrale. Zo helpen we bv. het project ‘Visserij Verduurzaamt’ mee coördineren en vorm geven. Hier komen ook de zeer diverse problematieken en uitdagingen met betrekking tot de Belgische visserij aan bod. Wil jij varen onder het label Visserij Verduurzaamt? Neem dan contact op met ons (info@vishandelaars.be) of rechtstreeks met VISGRO vzw via www.visserijverduurzaamt.be of info@visgro.be.

We hebben een goede band met de gemeentelijke en provinciale besturen, en verder met het departement Landbouw en Visserij van de overheid. Veel werk wordt verzet samen met de ondernemersorganisatie UNIZO – met hen hebben we een collectief lidmaatschap. Dit resulteert in ondersteuning op diverse vlakken en deelname aan tal van subwerkgroepen zoals de sociale commissie, UNIZO voedingsplatform en veel meer.

We hebben een goede communicatie en afspraken met de Beroepsorganisatie van de Vissector, VISGRO vzw. Een goed contact met onze leveranciers is immers van primordiaal belang. Voorts kunnen wij bemiddelen en jou van de juiste informatie voorzien van de cursus ‘Visbewerker’ binnen het project ‘Visacademie’ ingericht door VISGRO vzw. Wanneer de opleiding in Nieuwpoort plaatsvindt, is ze door de overheid erkend en bij slagen voor de proeven verkrijg je een officieel getuigschrift. Het leerplan is veelomvattend en houdt o.a. in: een bezoek aan een vissersschip en de vismijn, het bewerken en fileren van verse vis tot bereidingen en etalagetechnieken. Gratis folder op aanvraag.

Eens per jaar willen we de sector verenigen; op een VISNETWERK, een bezoek aan de Visveiling, een bezoek aan een vissersvaartuig of een visverwerkend bedrijf. Verrijkend is hier het netwerken of een toffe babbel met jouw collega! Wil je toetreden tot het Bestuur? Dan zijn deze leuke (en constructieve) babbels elke twee à drie maand van de partij.

Samen met illustrator Tom Schamp ontwierpen we een coole, humoristische koeltas. Zo blijft jouw verkochte visje koel tot bij jouw klant thuis. Als lid van de Federatie kan je deze koeltas aan een voordeliger tarief aankopen.

Steun ons en word lid! Met hoe meer we zijn, hoe meer we kunnen verwezenlijken. Welkom bij de Federatie van Vishandelaars. Welkom bij onze familie!

De ondersteuning die je verdient – voordelen lidmaatschap

Jouw belangen worden door onze Federatie verdedigd en behartigd. Onze verscheidene mandaten zorgen ervoor dat de Federatie alle sectorspecifieke zaken vanop de eerste rij opvolgt en actie onderneemt. Overstijgen jouw belangen de vissector? Geen nood want deze worden dan weer behartigd door UNIZO.

Elk lid ontvangt een stijlvol kwaliteitscharter dat uitgehangen kan worden in de zaak. Vishandelaars die dit charter in hun zaak presenteren, tonen hun klanten hun kwaliteit, vakkennis en een ruim assortiment noordzeevis. Daarnaast ontvang je ook een bijhorende raamsticker.

Met www.vishandelaars.be beschikt onze Federatie over een aantrekkelijke website. Elk aangesloten lid is te vinden op de vislocator en krijgt hier een doorverwijzing naar zijn eigen website. Zo zijn de handelaren gemakkelijker op te zoeken voor bestaande of potentiële klanten. Verder houden we je via dit kanaal, via Facebook en onze actuele nieuwsbrief op de hoogte van de nieuwtjes en (w)etenswaardigheden binnen de sector.


Like vooral onze Facebook pagina.

Als lid bent van de Federatie voor Vishandelaars geniet je automatisch van alle UNIZO voordelen:

  • Info en advies via nieuwsbrieven, ZO magazine en www.unizo.be
  • Begeleidingen en opleidingen voor alle type ondernemers
  • Kortingen op activiteiten en events
  • 275 modelbrieven en -contracten
  • Een onbeantwoorde ondernemers vraag? Onze experts helpen je graag op de UNIZO Ondernemerslijn op 02 21 22 678 of via ondernemerslijn@unizo.be

Onze partners om uw belangen het beste te dienen

Departement Landbouw & VIsserij, Europees Visserijfonds, ILVO, Promovis Visveiling, Provincie West-Vlaanderen, Redercentrale, SALV, Stad Brugge, UNIZO, VISGRO vzw, Visserij Verduurzaamt, Vlaamse Visveiling, VLAM, VLIZ

Bestuur Federatie van Vishandelaars

Onze Federatie is een gezonde mix van ervaren en gedegen vakmensen afgewisseld met de instroom van een jonge, dynamische garde.

Martine Bulté

Martine Bulté

VOORZITTER

Vishandel Bulté in Gent (Sint-Amandsberg), al drie generaties lang de lekkerste verse vissoorten en -bereidingen.

Pieter Vanpraet

Pieter Vanpraet

ONDERVOORZITTER

Vishandel Vanpraet Zedelgem, vierde generatie; markten in Moeskroen, Torhout en Oostkamp.

Myriam Vanhooff

Myriam Vanhooff

SECRETARIS

Visklein- en groothandel Nino Seafood, Ninove.

Romeo Rau

Romeo Rau

PERSVERANTWOORDELIJKE

Vishandel Jens nv – viswinkel, markt én groothandel te Nieuwpoort.

Pascal Janssens

Pascal Janssens

BESTUURDER

Vishandel Janssens, visventer met wekelijkse markten in Gent, Roeselare, Scheldewindeke, Eeklo en Oostende.

Maxim Dedeystere

Maxim Dedeystere

BESTUURDER

Vishandel Dedeystere, Waregem en Kachtem (en markten in Kruisem, Desselgem, Beveren-Leie, Olsene en Oudenaarde).

Sven Demuynck

Sven De Muynck

BESTUURDER

Vishandel C-Food, Lochristi.

Contact

Voor verdere vragen of om lid te worden staan we steeds ter beschikking via info@vishandelaars.be of op 0498 050 075. Indien er niet opgenomen wordt, zijn we aan ’t werk: stuur dan gerust een sms met jouw vraag of vul onderstaand formulier in.