De Vishandel, gewoon lekker

Vind een viswinkel, een marktkoopman of ambulante handelaar in uw buurt

   Over de vishandel

   De vishandelaar in je buurt kent de zee op zijn duimpje en neemt tijd voor zijn klanten. Hij legt je uit wat de ideale bakwijze is van de zeetong die je net hebt gekocht en in welke periode de tongschar op zijn best is.

   Redenen genoeg om bij de vishandelaar in je buurt te kopen:

   • Persoonlijke bediening met de glimlach
   • Het beste advies over vissoorten en hun bereidingswijze
   • Marktaanbod verse vis en heerlijke bereidingen
   • Vers gefileerd, door een professional
   • Vraag de precieze hoeveelheid die jij wil
   • Gratis recepten en folders met visinfo

   Blijf gezond: eet minstens twee keer per week vis om voldoende gezonde omega 3-vetzuren binnen te krijgen. Vis is rijk aan eiwitten, vitamines, kalium, fosfor, selenium en jodium.

   Wil je nog veel meer weten over vis? Hoe bereiden? Hoe bewaren? Voedingsinformatie? Seizoenskalender? Vissoorten? Of ben je op zoek naar een origineel en lekker recept om mee uit te pakken? Klik dan op deze link > https://www.lekkervanbijons.be/producten/vis.

   Waar vist onze Belgische vloot?

   Duurzame visvangst

   De VALDUVIS duurzaamheidsster

   VALDUVIS is een tool om de duurzaamheid van de Belgische visserij te meten en zichtbaar te maken. De tool bestaat uit 11 indicatoren (5 ecologische, 3 sociale en 3 economische) die gepresenteerd worden in een ‘duurzaamheidsster’. Via VALDUVIS kunnen de duurzaamheidsgegevens van de Belgische visserijsector eenvoudig weergegeven worden. Dit kan zowel op het niveau van een individueel vaartuig als voor de hele vloot en zowel voor één individuele zeereis als voor verschillende jaren.

   Duurzame visvangst
   Visserij verduurzaamt

   Alleen vishandelaars gecertificeerd onder het label ‘Visserij Verduurzaamt’ zijn in staat jou voldoende garanties te bieden dat de door jou aangekochte vis ook werkelijk afkomstig is van duurzaam vissende schepen.

   De lijst van gecertificeerde vishandels en vaartuigen, die elk jaar opnieuw door een onafhankelijk auditbureau gecontroleerd worden, vind je op www.visserijverduurzaamt.be.

   Reportage over verduurzaamde visvangst

   Contact